Alunițele pot apărea peste tot pe corp și pot fi de diferite dimensiuni. Însă, ce se întâmplă în momentul în care rupi, din neatenție, o aluniță și de ce ar trebui să fii mai atent la forma sa? Iată mai jos, în articol, ce spun experții!
Alunițele sunt nevii melanocitari (pigmentari) care au o culoare diferită față de cea a pielii. Variază de la nuanțe de roz până la maro. Majoritatea alunițelor sunt inofensive. Însă, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în momentul în care o aluniță se rupe? În condițiile în care ești pus în situația aceasta, fie că o rupi din greșeală, fie că este zgâriată alunița, ar putea să sângereze. Însă, în condițiile în care o aluniță sângerează fără motiv, atunci ar trebui să mergi, de urgență, la un medic. De asemenea, trebuie să știi faptul că o persoană adultă ar putea avea, în medie, între 10 și 40 de alunițe. Persoanele care au culoarea pielii mai deschisă pot avea mult mai multe alunițe.
Vezi și ALIMENTUL CARE REDUCE ORICE INFLAMAȚIE DIN CORP. CÂND ESTE RECOMANDAT SĂ-L CONSUMI
De-a lungul timpului, multe persoane s-au întrebat dacă este favorizată apariția cancerului, în momentul în care o aluniță se rupe sau este zgâriată. Răspunsul este negativ – nu favorizează apariția bolii. Însă, trebuie să știi faptul că, în momentul în care alunița își schimbă forma sau sângerează, atunci trebuie să faci o vizită dermatologului.
O aluniță poate deveni periculoasă, atunci când se rupe, când își schimbă forma sau mărimea. În condițiile în care o aluniță sângerează, trebuie să privești câteva aspecte esențiale, și anume diametrul, delimitarea și asimetria, arată Adevarul.ro.
Sursă foto: Pexels.com